Home » Lock, Stock and Two Smoking Barrels!

Lock, Stock and Two Smoking Barrels!

Det er en kjensgjerning at countrymusikk, enarmede banditter og gambling passer sammen som fot i hose. De enarmede bandittene stammer opprinnelig fra USA – hvor spilleautomatene hadde en «arm» på høyre side som man dro i for å sette i gang spillet. Spilleren gikk ofte slukøret hjem uten penger – den enarmede banditten var sitt navn verdig.

Forløperen til dagens spilleautomater ble utviklet i USA på slutten av 1800-tallet, og var basert på poker. De enarmede bandittene var innsvøpt i en aura av countrymusikk, sigarettrøyk og billig whisky, men i dag er dette er mer minner fra en westernfilm enn en hverdagsrealitet. Etter at verdensveven kom på banen, ble hele spillmarkedet revolusjonert. Tilgjengeligheten økte, nå kunne folk spille uten å måtte forlate sitt eget hjem – og etter smarttelefonen kom på banen ble det enda bedre: Man kunne spille hvor som helst, når som helst. Du kan spille her. Dødtiden var en sagablott.

Historie

De første spilleautomatene kom til Norge i 1930-årene, importert fra Finland. Automatene var såkalte knipsekasser som ble satt ut av Røde Kors. Knipsekassene var klassiske kronespill. I Norge har det i senere tid blitt innført kraftige restriksjoner på fysiske spilleautomater, som ble til automatiske automater på nittitallet. Innsatsen og gevinsten ble større, men det ble også risikoen. I dag oppdager stadig flere spillere automater på nettet, og det florerer av gode sider som tilbyr spennende, trygge og rettferdige spill.

Spilleautomatene på nett er styrt av en RNG, (Random Number Generator), som sikrer at utfallene av hvert spinn på en online automat er hundre prosent tilfeldig. De norske klassiske spilleautomatene har beholdt sin popularitet også på nettet.

Jackpot 2000, Old Timer og Super Joker var svært populære fysiske automater som man nå også finner online, til manges store glede. Disse automatene har også vokst seg store utenfor landegrensene.

Man ser et temaskifte i spilleautomater på nett kontra de fysiske automatene. Spillene tar ofte utgangspunkt i historiske karakterer, musikk eller filmer, og humor benyttes ofte som verktøy. Mange foretrekker midlertid nostalgien og holder seg til de gamle traverne. Kort sagt er mulighetene uendelige på det nettbaserte markedet.