Home » Livets landevei

Livets landevei

Vi har alle hørt låtene til store countrystjerner, om livet og kjærligheten. Selvfølgelig veldig triste men allikevel fengende låter. Her i Norge er det ofte de reisende som hører mest på country, spesielt den norske countrymusikken. 

Noe som selvsagt skapte baluba etter hvert som det viste seg at VG-lista ikke tok med platesalg fra bensinstasjoner, hvilket gjorde at norske countryartister ikke kom på denne populære lista. Dette ble selvfølgelig ble korrigert etter massivt press fra landets lastebilsjåfører så artister som Heidi Hauge og Vassendguttane.

Den amerikanske drømmen

Mye av countrymusikken handler om å flykte fra noe eller rømme til noe. Det handler om den amerikanske drømmen, om det å våge å satse på de ting som betyr noe for en, enten det er kjærligheten, sangkarriere og medlemskap i Grand ole opry eller å drive en egen ranch.

Kjør trygt, selv om livet er vanskelig!

Siden mange lærer om livets vanskeligheter igjennom countrymusikken, så kan det også være på sin plass å si noe om hvordan man kan gjøre det lettere. Alle lastebilsjåfører, alle de som har en drøm om å kjøre gjennom hele Norge, eller følge Route 66 bør huske å reise så trygt som de kan. Det innebærer blant annet å sørge for at man har gode sommerdekk eller vinterdekk, og dette kan gjøres billig for eksempel ved å bestille dekkene på nettet.

 

Soundtrack til turen?

Skal du legge ut på din livs reise er det viktig å ha musikken som passer! Derfor får du her noen forslag til gode countrylåter som handler om livet på landeveien.  Den absolutt viktigste låten å få med seg her, må jo uten tvil være Willie Nelson sin On the road again. En litt nyere låt som gjør seg godt på bilturen er Life is a highway av Rascal Flatts. En annen godbit er Roger Mills King of the road som virkelig tar for seg gledene av et liv på landeveien. God tur!