Home » Fra null til millionen

Fra null til millionen

Hvordan unngå å bli en countrylåt?

Fattigdom er utgangspunkt for mer enn en countryballade. Det er også mange countryartister som har startet på bar bakke, med et liv i fattigdom. Det sies at man skal skrive det man kjenner og det er nok også derfor disse låtene er og blir så veldig populære. Spesielt i USA, hvor det er mange fattige, og alle har den amerikanske drømmen. Bare se på Dolly Parton, hvor hun startet og hvor hun er nå.

Pengene på konto

Og så skjer det. Man har vunnet i poker eller på kasino. Man har fått platekontrakt og skal ut på turne. Sangen spilles på radioen 24 timer i døgnet og pengene bare ruller inn på kontoen. Hva kan du gjøre for å unngå at livet blir en ny countrylåt? Første skritt er å ta ansvar for økonomien.

For mange som har gått fra å ha ingenting til plutselig ha veldig mye, har overgangen blitt for stor. De har brukt penger over evne og dermed har de havnet i minus igjen. Joda, det er jo greit med en ny låt som kan bli en bestselger og tjene inn ny penger, men hva med å ta vare på de penger man har tjent inn i første omgang?

Rynkete dollarsetlar

Planlegg

Det lønner seg å være ansvarlig og ikke minst planlegge når du har fått gode inntekter inn på kontoen. Faktisk gjelder det samme som om du har fått en helt vanlig lønning. Du må ha en oversikt over dine daglige og månedlige utgifter. Du bør sette penger på en konto hvor du kan spare penger, slik at du aldri går tom. Er beløpet stort nok, vil du kunne klare å leve på rentene.

Skal du kjøpe noe nytt, som et hus eller en bil, vær sikker på at du har midler til å klare betalingene over lang tid. Mange går helt amok med en gang og glemmer at det er en dag i morgen også. Dette får ofte store konsekvenser som at man mister leilighet eller bil. Så vær føre var og planlegg og ha god oversikt.