Home » Country og western

Country og western

RodeoDet er to ting som går sammen som hånd i hanske, country-musikk og western filmer.

Western er en sjanger som har fascinert folk lenge, først gjennom historier, så gjennom skrevne fortellinger og nå etter hvert i filmer og tv-serier. Hvem satt vel ikke hver helg og så på Bonanza på Tv2? Hvem lar seg ikke inspirere av Nashville tv-serien som snart setter i gang med ny sesong? De fleste har fått med seg at Nashville er country-musikkens vugge. Det er byen der den ble født og lever videre i beste velgående.

Utforsk western

Med filmleie på film2home kan du fordype deg godt i western sjangeren og bli kjent med nettopp den kulturen. Du kan se eldre filmer som HANG ‘EM HIGH og Nådeløse menn, begge med en ung Clint Eastwood både foran og bak kamera. Eller du kan velge å se litt nyere filmer som True Grit og Cowboys and Aliens. Men i denne sjangeren gjelder det egentlig at de eldste er de beste, litt som med vin.

Countrymusikk

Det finnes utrolig mye country-musikk som er veldig bra, men også en del som er veldig dårlig. Det er ingen tvil om hvor Johnny Cash hører inn under. Han er uten tvil en av de beste og en av filmene du kan streame fra film2home er Walk the Line som handler om nettopp Johnny Cash. I rollene finner du Joaquin Phoenix og Reese Witherspoon som begge ble hyllet for sine rolletolkninger.

En annen film om country-musikk er Crazy Heart med Jeff bridges i hovedrollen som den avdanka countrystjernen Blad Blake. Filmen er basert på en bok av Thomas Cobb, og ble hyllet med to Oscar statuetter, deriblant ble Jeff Bridges hedret for beste mannlige hovedrolle.

Dette ble regnet som et lite comeback for Jeff Bridges som frem til det var mest kjent som The Big Lebowksi. Country og Western er også sjangre som har ligget Bridges sitt hjerte nært, ettersom han har spilt i flere filmer, deriblant Wild Bill, True Grit og en litt mer moderne Western, nemlig R.I.P.D hvor han spiller mot Ryan Reynolds.

Så snurr film!