Home » Countrystjernene og deres hatter

Countrystjernene og deres hatter

De fleste countrystjerner bruker hatt.

Kan du noen gang huske å ha sett Willie Nelson uten en eller annen form for hodeplagg? Om han ikke har en rød bandana på, så har han en cowboy hatt på hodet. Noen ganger til og med begge deler. Garth Brooks, ser man sjelden uten cowboy hatt, og det samme gjelder de fleste mannlige countrystjerner. Spesielt den litt eldre garde.

Cowboy-hatt

Ny tid, ny hatt

Men countrymusikken er en musikkform som stadig er i endring og det betyr at også stilen som følger med stadig endrer seg. Countrymusikken har endret seg voldsomt, og det gjelder også kvinners rolle i den. Den aller største kvinnelige countrystjernen til dags dato er Dolly Parton, men det har kommet stadig nye og spennende tilskudd på stammen, det gjelder både den kvinnelige og mannlige siden.

En av de nye stjerneskuddene er Luke Bryan, som gjennomgående foretrekker å bruke caps, istedenfor cowboy hatt. Hayden Panettiere som spiller countrystjerne i suksess serien Nashville har hatt caps både forann og bak kamera. Taylor Swift har også på se caps eller andre hodeplagg fra tid til annen. Men den kvinnelige countrystjernen som nok er mest kjent for å bruke caps, er Shania Twain.

Hvorfor hatt?

Countrymusikken er sprunget ut av Blue Grass tradisjonene i USA, og dette var musikk som ble laget og sunget av folk som bodde på landet, altså cowboyer. De fleste av dem brukte cowboyhatt, blant annet for å skygge mot solen, de hadde ikke solbriller på den tiden.

  • Hatter skygger for solen.
  • De holder hodet og kroppen varm om kvelden, når sola hår gått ned.
  • Nevnte vi at det ser stilig ut?

I dag handler det å gå med hatt om flere ting også. Mange kjendiser syns det er greit med hatt og solbriller for å skjule seg litt i hverdagen. Hvem vil vel ha paparazzi i ansiktet hver eneste time, hver eneste dag? Det finnes caps som viser tilhørighet og du kan lett kjøpe caps online for å vise hvilket fotballag du heier på eller hvilke artister, filmer eller tv-serier du liker.